Van Gogh experience

De tentoonstelling die vitueel is uitgebeeld had ook eilandjes waar delen van schilderijen waren nagebootst. Deze decorstukken moesten zo worden beschilderd dat het leek of ze uit die tijd afkomstig waren. De vers getimmerde of aangekochte rekwisieten werden door mij onderhanden genomen. Van een aardappel, bed, kruk, zonnebloemen, schedels, Japanse kistje met wol, pallet met verf tot de schoenen die hij tweede hands kocht en na schilderde. Maar ook 3 details van zijn schilderen en een twee uitvergrotingen van een detail van het schilderij De Hooiwagen van een paar centimeters naar een hoogte van 2.75 meter. Hiervoor maakte ik zelf verf/stuc aan.

Reproductie in olieverf schilderijen Van Gogh

Reproducties voor de bezoekers om van dichtbij de verf en structuur van de schilderijen van Van Gogh te laten beleven. Reproductie en veroudering patine. 

slaapkamer Arles Van Gogh reproductie

 

Detail van het schilderij De oogst, uitvergroot

De opdracht was een detail van het schilderij De oogst van Van Gogh uitvergroten tot een hoogte van 275cm. Ik heb een grove jute gelijmd op de ondergrond om schildersdoek te suggereren. Hierna heb ik met een aantal producten proeven uitgevoerd hoeveel massa ik kon maken. Dit ging goed en ook ontstonden er door de droging scheuren die leken op craquelures in de verf. Hierna heb ik alles hoogglans gevernist en van een verouderings patine voorzien. Ik heb er twee gemaakt. 

Rekwisieten Van Gogh

Het japanse breikistje van Van Gogh, 2 palleten met verf erop, schildersmaterialen als tubes, penselen en palletmessen, aardappels, uien, citroenen,  een houten bed in een transparante gele uitvoering, een schuur die aangesmeerd is met pleister, dakpannen van pvc, zonnebloemen, de hooikar, leem, lepeltjes, lampetkan, een schedel, gipsen studie beeld, aardewerken schalen, schilderezels, schoenen, klompen, plavuizen, helmgras, tafeltjes en krukjes. Bijna alles in meervoud vaak en meer. 

 

Meet Vincent van Gogh In opdracht van Fiction Factory, Amsterdam

2016
Artwork voor de reizende van Gogh tentoonstelling “Meet Vincent van Gogh” die de wereld over reist. 

  • decoratieschilder
  • methode en uitvoering uitvergrotingen van een detail van schilderij Van Gogh,
  • artwork