De timpaan van de Hoofdwacht

De schildering van Pieter de Ruijter op de timpaan van De Hoofdwacht is versleten. Hij heeft de schildering in 1990 gemaakt en 30 jaar zon heeft de verf versleten zozeer zelf dat het op sommige plekken helemaal verdwenen is. Het word dus een reconstructie dit kan alleen als er documentatie boven water komt. Gelukkig heeft de weduwe nog een foto map van dit project en zo is het mogelijk deze schildering grotendeels juist te reconstrueren. 

Reconstructie van een timpaan

van Pieter de Ruyter gemaakt in 1993

Opdracht Gemeente Brielle

2021

  • zoeken naar documentatie
  • vertalen van kleinbeeld foto naar uitvoering
  • schilderen in moderne aflak verven van schildering
  • bladgoud vergulden

Dolfijn

Beeld van beeldhouwer Han Wezelaar "Dolfijn" gemaakt van een roer van een schip. Groot en jaarlijks onderhoud aan dit beeld dat buiten in de tuin staat van de eigenaren. 

De Haan

Bladgoud vergulden van de haan van een kunstwerk in de openbare ruimte. 


Jheronimus bus

Ik kon het niet laten. De grote liefde van mijn Ruud is Vannie zijn 43 jaar oude luchtgekoelde T3. Vannie is afgelopen winter door Ruud en Jan helemaal uit elkaar gehaald en gestript dit vroeg om een nieuwe metamorfose. De h-auto werd Jheronimus bus. Ruud betaald mij een zacht uurprijsje en voor mij is het ook een leuke uitdaging dit is imiteren of nou ja intrepeteren van de grote meester. Gelukkig vind ik niets leuker dan moeilijke opdrachten aangaan, ik schilderde de VW transporter in 104 uren in een lichtechte Ara acrylverf beschermt met meerdere lagen hoogglans Epifanes vernis. De bus staat het hele jaar buiten dus in de toekomst moet er structureel vernislagen aangebracht worden om de schildering te beschermen. 

Kunstwerken

2023 T3, Jheronimus bus
2021 Timpaan, Brielle
2010-2022 Dolfijn, particulieren
2009 De haan, kunstwerk