buiksloterkerk

Geschilderde marmerimitatie
Reconstructie van de oude marmerimitatie op de twee zuilen onder de kerkorgelkast. Monumentaal schilderwerk met alcydverven en beletteren de betimmering aan de onderzijde van het orgel en het portaal. Goudverf aanbrengen op ornamenten van de orgelkast.

Vergulden
Tijdens werkzaamheden aan de toren en de torenspits zijn de koperen torenbol waarvan het scharnier nog helemaal intakt was inclusief koperen scharnierpen en de wind zwaan van de toren gehaald. De bol was aan de noordzijde begroeid met mos en aan de zonzijde afgesleten door de  weersomstandigheden. Ik heb de bollen gerestaureerd en met Rosenobel dubbel torengoud in twee lagen met bladgoud verguld.

Geschilderde eikenhoutimitatie
Het doophek uit 1788 dat eerst rondom de preekstoel stond is verplaatst en is een afscheiding geworden om meubilair achter te zetten. De doorgang was te smal hierdoor is extreem veel schade aan de verflagen en de drager van zacht naaldbomenhout ook zijn delen van het hekwerk hierdoor ontwricht. De kerk is niet meer in gebruik als kerk maar wordt verhuurd. Eerst moest het doophek worden beschermt dat is gebeurt met een stalen hekwerk dat door een siersmid is gemaakt en is de doorgang verbreed.  Hierna is het doophek opnieuw in eikenhoutimitatie geschilderd.

 

De Buiksloterkerk in Amsterdam
In opdracht van het bestuur van Stichting Buiksloterkerk, Amsterdam
2018 onderhoud aan de geschilderde eikenhoutimitatie
2016 onderhoud aan de geschilderde eikenhoutimitatie, schilderwerk aan de betimmering onder het orgel en portaal, marmerimitatie, goudverf op het orgel.
2014 verkennend kleuronderzoek en advies bij de reconstructie van de eikenhoutimitatie op het doophek uit 1877.

  • marmering
  • letterzetten
  • bladgoud vergulden
  • monumentaal schilderwerk
  • rijksmonument
  • verkennend kleuronderzoek houtimitatie
  • eikenhoutimtatie doophek

© Copyright 2018

Het mooie werk - inloggen