Restauratie- en decoratieschilder

Buiksloterkerk

Reconstructie van de oude marmerimitatie op de twee zuilen onder de kerkorgelkast.


Monumentaal schilderwerk met alcydverven en beletteren. Goudverf aanbrengen op ornamenten van de orgelkast.


Twee lagen dubbeltorengoud vergulden van de windzwaan en de koperen torenbol.


In opdracht van het bestuur van Stichting Buiksloterkerk, Amsterdam

2016
Het reguliere schilderwerk onder de orgelkast is weer in een aantal lagen alcyd verf gezet. De ornamenten op de orgelkas zijn voorzien van een andere kleur goudverf die meer glanst als bladgoud.

De marmerimitatie op de houtenzuilen ingepakt in een dikke stuclaag zijn heel erg beschadigd. De stuclaag is kapot gereden mede omdat verhuur materialen met karren de kerk ingereden worden maar ook plakband heeft de marmering kapot getrokken. Het is niet meer te redden tijd voor een constructie op basis van twee lagen marmering die onder de huidige marmering zijn aangebracht. Ik heb een stuk vrijgelegd en heb de nieuwe marmering weer in donker grijze, paarse, oker en bruine lijnen en kleuren  aangebracht.

Tijdens werkzaamheden aan de toren en de torenspits zijn de koperen torenbol waarvan het scharnier nog helemaal intakt was inclusief koperen scharnierpen en de wind zwaan van de toren gehaald. De bol was aan de noordzijde begroeid met mos en aan de zonzijde afgesleten door de  weersomstandigheden. Ik heb de bollen gerestaureerd en met Rosenobel dubbel torengoud in twee lagen met bladgoud verguld.

2014
Verkennend kleuronderzoek en advies bij de reconstructie van de eikenhoutimitatie op het doophek uit 1877. Het doophek is verplaatst en is een afscheiding geworden om meubilair achter te zetten. De doorgang is te smal hierdoor is extreem veel schade aan de verflagen en de drager van zacht naaldbomenhout ook zijn delen van het hekwerk hierdoor ontwricht. De kerk is niet meer in gebruik als kerk maar wordt verhuurd. Eerst moet het doophek worden beschermt.

De doorgang is verbreed en een siersmid heeft een stalen hekwerk gemaakt ter bescherming van het doophek. Hierna is het doophek opnieuw in eikenhoutimitatie geschilderd.

  • marmering
  • letterzetten
  • bladgoud vergulden
  • monumentaal schilderwerk
  • rijksmonument
  • verkennend kleuronderzoek houtimitatie
  • eikenhoutimtatie doophek

© Copyright 2018

Het mooie werk - inloggen